Whiskey
Het
verhaal van onze whiskey’s
Toen wij begonnen met onze stokerij op het voormalige Zwitsalterrein, was brouwerij De Vlijt één van onze buren. Zij maakten een heerlijk Apeldoorns biertje De Veluwse Schavuyt.
Als gevolg van Corona had De Vlijt wel eens porties onverkocht bier. Het was dan ook een logische stap voor de brouwer om ons te vragen of wij belangstelling voor deze restanten bier hadden.
Oorspronkelijk was het idee om de alcohol eruit te distilleren en deze schoongedistilleerde alcohol te gaan gebruiken voor onze likeurproductie.
Bij een eerste destillaat van een mooi biertje van de Vlijt, bleek dit wel heel erg veel weg te hebben van whiskey, wat een verrassing!
Na wat research werd duidelijk dat de meest oorspronkelijke manier van het produceren Schotse whiskey is: het distilleren van bier ...
Men noemde dat toen met een Iers-Gallisch woord uisge beatha, dat
levenswater betekent.
Zo is de productie van whiskey’s op ons pad gekomen en inmiddels zijn ze een zeer gewaardeerd product in ons assortiment